Piškotki in zasebnost

Piškotki in zasebnost

Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah ( EU Directive 2009/136/EC ) zahteva, da morajo spletne strani pred shranjevanjem piškotkov na uporabnikov računalnik od uporabnika pridobiti informirano soglasje (ang. informed consent).

To pomeni, da morajo biti uporabniku še pred uporabo strani znani vsi piškotki in namen njihove uporabe.

Informacijski pooblaščenec je v zvezi s tem izdal Mnenje o zbiranju podatkov s pomočjo piškotkov in Smernice glede uporabe piškotkov.

Nadzor nad novimi pravili bo izvajal Informacijski pooblaščenec RS. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013,  kot to določa 250. člen ZEKom-1.

Do takrat imajo upravljavci spletnih mest čas, da svoje prakse uporabe piškotkov prilagodijo tako, da bodo skladne z novimi zahtevami zakonodaje – da obveščajo  uporabnike o uporabi piškotkov in pridobijo privolitve za tiste  piškotke, kjer je to potrebno.

« Splošni pogoji storitev       Uporaba piškotkov »

PNV CMS

PNV CMS obsega aplikacije za upravljanje z različnimi vsebinami, fotografijami, audio in video datotekami, spletno trgovino, spletne kataloge, pošiljanje e-poštnih sporočil, pošiljanje SMS sporočil, upravljanje z različnimi bazami podatkov ter drugimi posebnimi uporabniško prilagojenimi aplikacijami.

Več o upravljanju vsebin →

PNV SMailer

PNV Smailer je programska aplikacija, ki na enem mestu združuje možnosti pošiljanja SMS sporočil ter e-mailov. Pošiljate lahko samo SMS sporočila, samo e-mail sporočila ali pa kombinirate uporabo obeh in tako drastično povečate odzivnost vaših strank.

Začnite s pravim marketingom →

PNV Project Manager

Pravočasne in točne informacije so osnova uspešnega poslovanja v sodobnem poslovnem okolju, za zagotovitev uspešnosti projektov pa je potrebno obvladovati velike količine informacij.

Več o vodenju projektov →