Delovanje strežnika

Delovanje strežnika

Kaj pravzaprav je strežnik, na katerem gostujejo spletne strani ?

Poenostavljeno povedano strežnik ni nič drugega kot računalnik, vendar pa ima nekatere specifične komponente in posebno programsko opremo, namenjeno gostovanju domen, spletnih strani, poštnih predalov in ostalih Internetnih storitev.

Morda si boste zastavili vprašanje "Zakaj pa potem ne bi mogel imeti strežnika kar doma ?".

Lahko bi ga imeli, seveda... Ampak... Naj navedemo nekaj ključnih razlogov, zakaj to ni tako enostavno.

Najprej je tu že prej omenjena specifičnost strežniškega računalnika in vam za lastne spletne strani ( vsaj v manjšem oz. srednjem obsegu aplikacij ) ne bo racionalno odšteti tudi do deset ( lahko tudi več kot desetkratno ) ceno običajnega računalnika.

Za strežnik je potrebno imeti stalno zagotovljeno varnost v vseh pogledih - od neprekinjenega napajanja, preprečevanja udarov strele, poplav... Skratka - v roku nekaj sekund so vaše spletne strani lahko vsaj nedostopne, da o izgubi pomembnih podatkov niti ne govorimo.

Posebej pomembna je tudi hitrost delovanja strežnika. V domačem okolju nikoli ne boste mogli imeti tako hitrih povezav, kot so v posebnih strežniških centrih.

In nenazadnje - poleg nakupa strojne in programske opreme ( torej strežnika z vso ustrezno programsko podporo ) se seveda ne boste mogli izogniti tudi stroškom postavitve in vzdrževanja, saj bo za vaš strežnik nekdo moral stalno skrbeti.

Odgovor je torej na dlani - investicija in delovanje lastnega strežnika za spletne strani je neracionalna.

« Kaj so poddomene       Splošni pogoji storitev »

PNV CMS

PNV CMS obsega aplikacije za upravljanje z različnimi vsebinami, fotografijami, audio in video datotekami, spletno trgovino, spletne kataloge, pošiljanje e-poštnih sporočil, pošiljanje SMS sporočil, upravljanje z različnimi bazami podatkov ter drugimi posebnimi uporabniško prilagojenimi aplikacijami.

Več o upravljanju vsebin →

PNV SMailer

PNV Smailer je programska aplikacija, ki na enem mestu združuje možnosti pošiljanja SMS sporočil ter e-mailov. Pošiljate lahko samo SMS sporočila, samo e-mail sporočila ali pa kombinirate uporabo obeh in tako drastično povečate odzivnost vaših strank.

Začnite s pravim marketingom →

PNV Project Manager

Pravočasne in točne informacije so osnova uspešnega poslovanja v sodobnem poslovnem okolju, za zagotovitev uspešnosti projektov pa je potrebno obvladovati velike količine informacij.

Več o vodenju projektov →