Domena in gostovanje domene

Domena in gostovanje domene

Za dostop do spletnih strani, ki gostujejo na nekem strežniku, potrebujemo domeno.

Domena (ang. domain name) predstavlja "ljudem prijazno" oznako nekega spletnega mesta. Naloga domene je, da vas na vašo zahtevo usmeri na določeno spletno mesto.

Nakup domene je omogočen tako pravnim kakor tudi fizičnim osebam. Predpogoj je seveda, da je domena prosta, torej da je še ni v registru registriranih domen.

V skupini PNV Group imamo registriranih več domen - ena izmed njih je www.pnv.si.

Domeno lahko registrirate sami, pri pooblaščenih registrarjih. Ob registraciji se vpišejo tudi imena strežnikov, kjer bo domena gostovala oz. na kateri strežnik bo usmerjena in kjer bodo gostovale tudi vaše spletne strani.

Temeljni kriteriji za pravilno (in znakovno dovoljeno) izbiro domene:

  • ime oz. domena se mora začeti s črko ali številko
  • vsebuje lahko največ 64 znakov
  • vsebuje lahko kombinacijo črk iz abecede in številk od 0 do 9, ter pomišljaj oz. črtica (-)
  • razen pri domenah s končnico .si ( torej slovenskih domenah ) domena ne sme vsebovati posebnih znakov ( č, š, đ, ž... )

« Kako deluje Internet       Kaj so poddomene »

PNV CMS

PNV CMS obsega aplikacije za upravljanje z različnimi vsebinami, fotografijami, audio in video datotekami, spletno trgovino, spletne kataloge, pošiljanje e-poštnih sporočil, pošiljanje SMS sporočil, upravljanje z različnimi bazami podatkov ter drugimi posebnimi uporabniško prilagojenimi aplikacijami.

Več o upravljanju vsebin →

PNV SMailer

PNV Smailer je programska aplikacija, ki na enem mestu združuje možnosti pošiljanja SMS sporočil ter e-mailov. Pošiljate lahko samo SMS sporočila, samo e-mail sporočila ali pa kombinirate uporabo obeh in tako drastično povečate odzivnost vaših strank.

Začnite s pravim marketingom →

PNV Project Manager

Pravočasne in točne informacije so osnova uspešnega poslovanja v sodobnem poslovnem okolju, za zagotovitev uspešnosti projektov pa je potrebno obvladovati velike količine informacij.

Več o vodenju projektov →